Bilgilendirme: İnternet sitemiz yenilendi. Fikirlerini bizimle paylaş.
  • 444 9001
  • İkitelli OSB Deposite AVM 2A/103 İstanbul

BRC – British Retail Consortium

BRC – British Retail Consortium

BRC – British Retail Consortium

1998 yılında İngiliz Perakendeciler Birliği tarafından Gıda Teknik Standardı olarak yayınlanmıştır. Standart, dünya çapında gıda tedarikçileri tarafından benimsenmektedir. Standart; işletmede HACCP sisteminin kurulumunu ve devamlılığının sağlanmasını, dokümante edilmiş ve etkin bir kalite yönetim sistemi uygulanmasını ve fabrika çevre standartlarının, ürünlerin, proseslerin ve personelin etkin bir şekilde kontrol edilmesini şart koşmaktadır. Bu standarda uygunluğun sağlanabilmesi için gıda üreticileri altı yemek kriterini, yönetim sistemlerine adapte etmelidirler.

Bunlar;

HACCP Sistem
Kalite Yönetim Sistemi
İşletme (fabrika) Çevre Standartları
Ürün Kontrolü
Proses Kontrolü
Personel Yeterliliği ve Hijyen Eğitimi

BRC, altı başlık altında inceleyip yayınlamıştır. Firmalar belgelendirme başvurusu yaparken bu kategorileri inceleyip kendileri için uygun olan kategori üzerinden başvuru yapmalıdırlar.

İşlenmemiş et ve balık ürünleri (Kırmızı et, beyaz et, dondurulmuş balık, soğutulmuş balık, işlenmemiş et ve balık ürünleri),
Taze ve dondurulmuş meyve ve sebze ürünleri,
Soğutulmuş, dondurulmuş süt ve süt ürünleri, yumurta,
Yemeğe ya da pişirmeye hazır soğutulmuş, dondurulmuş, pişirilmiş et ve balık ürünleri,
Çevre koşullarına dayanıklı, ısı korumalı, hermetik konserve gıda ürünleri,
Çevre koşullarına dayanıklı diğer gıda ürünleri (içecekler, unlu mamuller, kurutulmuş gıdalar, şekerlemeler ve kahvaltı tahılları, sıvı ve katı yağlar, gıda katkı maddeleri)